Online Shopping Mall.

Керамични ножове


Кухненски керамичен ножКерамичните ножове са новост в кухненските пособия. Те са изработени от изключително здрав материал наречен Цирконии. Цирконият може да бъде два вида, черен или бял. Различават се по начина на изработка. Острието на керамичните ножове е изключително остро, твърдо и запазва остротата си много по-дълго отколкото средностатистически нож изработен от стомана.

Процеса на изработка на керамични ножове е трудоемък. Преминава през различни фази на обработка на керамиката, като накрая се получава острието. Може би някой от вас знаят, че Цирконият се използва като заместител на диамантите в бижутерийната индурстрия.

Керамичните ножове могат да се използват основно за рязане на плодове, зеленчуци и месо без кости. Изключително остри са и  се използват много добре за филиране на месо.

Тези ножове също така са изключително леки. Цяло удоволствие си е да ги използвате в своята кухня и те спомагат за олекотяване на работата ви в кухнята. Наистина от личен опит съм усетила, че керамичните ножове  улесняват рязането изключително много.

Керамичните остриета са изключително пресирани при изработката и почти нямат пори. Поради тази причина те не задържат миризми или мръсотия по себе си. Можете да ги измиете просто с топла вода и това е всичко. Интересното е, че не принасят миризми от една храна на друга.

Също така те няма как да ръждясат тъй като керамичният материал е анти-корозионен. Закупете своя керамичен нож още сега и улеснете живота си, спестете време, ще останете доволни!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.